Verzendtijd kaarten en kalenders 2-3 werkdagen

Blog

Ho stop! Niet te hard!

1001 dingen te doen, alles moet perfect! En snel, heeel snel, want die andere dingen moeten ook nog. Trap jij nog wel eens op de rem voor jezelf?

Lees meer »

Rust in die bovenkamer!

Wat een drukte in je hoofd! Wat een onrust in je lijf. Wat een hoop gevoelens waar je niets mee kan of hoeft. Tijd om los te laten en te relaxen!

Lees meer »

Blegh! Ik dip sip!

Alles is even blegh, je zit in je dipje, je voelt je sip. Het is even lastig om weer terug in de flow te komen en uit dat dipje te stappen. Geef jezelf even een oppepper met een van deze oliën!

Lees meer »

Kleur eens buiten de hokjes!

Je wilt eindelijk weer eens creatief aan de slag, maar wat vind een ander daar nu van? Ben je wel moedig genoeg om net datgeen te doen wat niemand van jou verwacht? Met deze oliën moet dat zeker goed komen! 

Lees meer »

Kom op! Even doorwerken!

Ken je dat gevoel? Je moet nog vanalles doen, maar je mist net die motivatie! Hop gooi die diffuser aan en kies een van deze oliën! Of ruik even goed aan het flesje. 

Lees meer »

De week van de hoogbegaafdheid deel 9

De week van de hoogbegaafdheid deel 9Ik neem jullie deze week mee en heb al heel veel verteld over jurre, vandaag probeer ik te vertellen wat het voor mij als mama doet.Mama of papa worden is sowieso een grote stap en neemt een hoop zorgen met zich mee. Maar als je kindje dan anders is en extra zorg nodig heeft, maakt het het nog lastigerIk vind het heel intensief. Jurre staat altijd 'aan'. We moeten altijd alert zijn om alles voor te bereiden als we iets gaan doen. Naar een feestje en vergeten te vertellen dat we daar eten? Dan hebben we daarna een grote kans op een woedeaanval. Even een rustige dag? Nope, want zichzelf vermaken kan niet. Toe zijn aan een nacht doorslapen? Reken maar dat het drama wordt. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het breekt me hart iedere keer weer als ik hem volop zie strubbelen met zijn emoties. Anderzijds geniet hij ook extreem van de leuke dingen, is hij mega dankbaar. Maar hij leeft eigenlijk echt in uiterste.Inmiddels is in onze omgeving wel duidelijk welke zorg en aandacht jurre nodig heeft doordat hij zichzelf steeds meer echt laat zien. Maar hij heeft zich eerst altijd heel erg aangepast. Dan ga je zo twijfelen dat het aan jou ligt.Wat is frustrerend vind, is dat er voor zwakbegaafde mensen heel veel zorg mogelijk is. Maar het vaak niet duidelijk is hoeveel zorg een hoogbegaafde nodig heeft. Hier zou echt veel meer aandacht voor mogen komen i.p.v. dat mensen denken dat het toch fijn is dat je kind slim is.Ondanks dat het intensief is, geniet ik volop van alle momenten. Verlang ik af en toe naar een dag rust, maar als hij er niet is, dan mis ik hem ook weer.Dit was het laatste stuk in de week van de hoogbegaafdheid. Ik hoop dat ik een klein inkijkje heb kunnen geven in ons traject. Ik heb heel veel mooie lieve en herkenbare reacties van jullie ontvangen, dat doet me goed 🥰 mocht je nog een vraag hebben, drop hem gerust hieronder!

Lees meer »

De week van de hoogbegaafdheid deel 8

De week van de hoogbegaafdheid deel 8Tja en hoe het nu gaat?Jurre zit nu halverwege groep 3. Laat zien dat hij hard kan en wil werken. Hij werkt zowel met taal als rekenen in de 3 ster stof. Kiest zelf boeken in de bieb van eind 4 middag 5, leest ze en kan vertellen waar het over gaat. Hij is leergierig en op zoek naar moeilijke dingen. Waar eerst zijn fijne motoriek nog zwak was, heeft hij zich er nu in vast gebeten en doet zijn stinkende best om hier ook goed in te worden.Sociaal is hij enorm gegroeid. Hij gaat mee met de groep hierin. Vind het heerlijk om speelafspraken te maken. Kan aangeven aan een ander wanneer hij iets niet leuk vind.Hij is erg fanatiek gestart op atletiek, maar vindt de zwemles ook fantastisch. Hij geniet van de dagen pretpark die we doen, dan vindt hij prikkels die hij nodig heeft en altijd zoekt. Hij is dol op gamen, spelletjes spelen, mario en pokemon!Grotendeels gaat hij met plezier naar school, maar er zijn ook vaak moeilijke momenten en dan zegt hij dat hij buikpijn of hoofdpijn heeft. Vaak gebeurd dit wanneer zijn vaste structuur weg is en het anders loopt dan normaal.Het is een zoektocht in alles. Wat vandaag werkt, kan morgen tegenwerken en overmorgen weer een succes zijn.

Lees meer »

De week van de hoogbegaafdheid deel 7

De week van de hoogbegaafdheid deel 7Ik neem je deze week mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid, op naar de fysiotherapeut voor sensorische integratie therapie. Ook hier treffen we weer een kanjer, de fysiotherapeut @kvschilt van @fysiofaster die jurre al eerder had behandeld en die mirthe ook heeft behandeld, heeft zelf 2 hb puber kinderen en dus ervaringsdeskundige op en top!Uit de vragenlijsten blijkt gelijk dat jurre behoorlijke problemen heeft op dit gebied. Waar er kinderen zijn die gemakkelijk overprikkeld zijn, bestaan er ook kinderen die juist heel veel prikkels nodig hebben om zichzelf oke te voelen, Jurre dus!Om je een klein inkijkje te geven... gamen terwijl hij op zijn hoofd staat? Niet stil zitten tijdens het eten? Alle kant op schieten als je ergens heen gaat en achteraf alles kunnen benoemen wat hij had gezien?Door kitty krijgen wij inzicht in hoe we hem het beste opdrachten aan kunnen bieden en inmiddels maakt zij ook de koppeling naar school. Zorgen voor een goede afwisseling van fysieke en mentale inspanning. Inmiddels wordt op veel scholen al veel bewegend leren ingezet, maar wordt soms vergeten dat er kinderen zijn die even moeten landen na zo'n oefening voordat ze mentaal weer het beste kunnen laten zien.Jurre vindt het onwijs leuk om naar Kitty te gaan. Vanmorgen zei hij nog dat hij iedere dag wel zou willen. Hij geniet volop van de afwisseling die hij aan geboden krijgt. Vanmorgen hebben ze eerst aan de fijne motoriek gewerkt en daarna een parcour met springen, klimmen en toch nog wat schrijven.Buiten de therapie die jurre op deze manier krijgt, is het voor mij fijn om te sparren met kitty over hoe het gaat, hoe we dingen aan kunnen pakken en waar zij al tegenaan gelopen zijn.

Lees meer »

De week van de hoogbegaafdheid deel 6

De week van de hoogbegaafdheid deel 6Ik neem je deze week mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid op naar het onderzoek!We hadden ervoor gekozen om het onderzoek op school af te laten nemen, maar ik twijfel of dit een goede keus geweest is, eigenlijk twijfel ik überhaupt of onderzoeken een goede keus is geweest. Jurre was 4 jaar en 10 maanden toen we hem lieten onderzoeken, dus eigenlijk gewoon nog heel jong.Hij was tijdens het onderzoek vooral bezig met wat de rest van de klas aan het doen was, vond het lastig om zich te concentreren en liet weinig doorzettingsvermogen zien wanneer iets niet lukt.De uitslag van een gemiddelde intelligentie en vermoedens van autisme werden dan ook gelukkig door niemand herkend. Nee, dit was geen reëel beeld van hoe iedereen jurre kende. Gelukkig maar, want het advies om hem te laten kleuteren zagen wij niet zitten.Sinds jurre naar groep 2 gezet was, zagen wij een totaal ander ventje! Wat een plezier en wat genoot hij! En wat was hij blij dat hij met zijn vriendjes naar groep 3 mocht! Dus mijn advies is zeker niet om op vroege leeftijd te testen!Wat heb ik aan mezelf getwijfeld, dit kon toch geen gemiddelde intelligentie zijn? En dan ben ik weer blij dat we inmiddels een vangnet om ons heen hebben die bevestigen wat wij zien. Maar die ook inzien dat Jurre heel veel onrust ervaart. Dus naast de begeleiding hebben we besloten ook te starten met sensorische integratie therapie om hem hierin te ondersteunen.Dus ja, officieel geen hoogbegaafdheid vastgesteld bij jurre, en toch sta ik in deze week ons verhaal te doen. Omdat het verhaal hier thuis hoort. Of het er nou ooit uit komt bij een intelligentie test of niet, helaas is dat ook een stukje hoogbegaafdheid!

Lees meer »

De week van de hoogbegaafdheid deel 5

De week van de hoogbegaafdheid deel 5Ik neem je deze week mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid, van de slaapobservatie en het bezoek aan de psycholoog, naar de observatie van het consultatiebureau, de start op school en zijn begeleiding. En nu dan het grote overleg van school.Jurre zat net een half jaartje op school in groep 1, we hadden weer een lockdown gehad en toen stond het gesprek met school. Tijdens de lockdown had jurre ons verrast met het lezen van korte woordjes en het maken van rekensommen tot 20. Inmiddels had ik al een hoop theorieën gelezen rondom hoogbegaafdheid en was mijn hoop dat de ontwikkelingsvoorsprong zou verdwijnen verdwenen. Ik vond vooral heel veel herkenning.Voorbereid met een lijstje punten voor school, zo gingen wij het gesprek in. Vooral het idee dat wij hem moesten gaan uitleggen. Nou dan valt er een last van je schouders af als je dit niet nodig hebt. De juffen van jurre hadden hem heel goed door! Ze beschreven hem zoals wij hem ook zagen! Maar stelden ook voor om hem over te zetten naar groep 2, wat zou betekenen dat hij 1 jaar over groep 1 en 2 zou doen en hierna mee zou gaan naar groep 3. Aansluiting bij de groep 1 leerlingen had hij sowieso al bijna niet, in groep 2 zaten zijn vriendjes. En we konden nu nog een half jaar bekijken of het een fijne zet zou zijn om hem in zijn vertrouwde omgeving moeilijkere werkjes te geven. We hebben hier niet lang over na hoeven denken, dit leek ons ook de beste zet op dit moment.Daarnaast werd Paula van de talententuin ook ingevlogen via het samenwerkingsverband waardoor ze jurre op 2 manieren kon begeleiden. En hebben we na veel twijfelen besloten om hem te laten onderzoeken, om de bevestiging te krijgen voor onszelf vooral.

Lees meer »

De week van de hoogbegaafdheid deel 4

De week van de hoogbegaafdheid deel 4Ik neem jullie mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid, inmiddels werd Jurre 4 en mocht hij naar school!Jurre maakte een goede start op school. We wilden hem niet direct in een uitzondering zetten, want het viel vast allemaal wel mee.. beetje uitdagen en dat ventje zal wel op zijn pootjes terecht komen..Tja, viel dat toch even tegen toen we in week 6 van het schooljaar al merkten dat zijn gedrag er echt niet leuk op werd. Hij wilde leren op school en werken, niet spelen! Thuis was hij boos en opstandig.Aangezien ik weet dat de weg naar hulp lang kan duren, hadden we vooraf al besloten dat we op tijd dit in gang zouden zetten. En dat is de beste tip die ik iedereen kan geven! Als je nog maar het gevoel hebt dat je kind vast gaat lopen, trek aan de bel! Wij hebben een hulpvraag neer gelegd via het consultatiebureau, dat was fijn, zij hadden immers zelf al geopperd dat 'dit' het kon zijn. Toen zij de verwijzing hadden gemaakt, konden we zelf op zoek naar iemand die ons kon begeleiden.Een lastige zoektocht, want waar zoek je als niet precies duidelijk is wat er aan de hand is en je moet zoeken op een voor jouw onbekend terrein. Via diverse wegen kreeg ik de naam Paula Schenk door van @talententuin_hb . Toen ze zelf ook op mijn oproepje reageerde, hebben we eerst eens aan de telefoon gekletst en hebben we ons verhaal kunnen doen. Wat voelde dit fijn om te spreken met iemand die ons gelijk leek te begrijpen. We hebben alles in gang gezet om haar voor Jurre zijn begeleiding te krijgen. Na een aantal momenten was het voor haar ook wel duidelijk dat Jurre veel hoogbegaafdheid puntjes liet zien. En het fijne was, ze kwam ook op school om daar mee te kijken en ze sloot aan bij het overleg dat we zouden hebben op school. Ze ziet Jurre regelmatig op school en bespreekt dan hoe het gaat, doen een spelletje om hem meer inzichten te geven of lezen een verhaal waarin hij zich zou kunnen herkennen.Jurre vindt het fijn om met haar te werken en wij vinden het fijn om iemand te hebben waarop we terug kunnen vallen en waarmee we kunnen overleggen.

Lees meer »

De week van de hoogbegaafdheid deel 3

De week van de hoogbegaafdheid deel 3Ik neem je deze week mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid. Dit keer een toevalstreffer.Jurre is geen goede slaper vertelde ik al eerder. Inmiddels was er al een verbetering ipv nachten van 2 tot 3 uur lang wakker en dat soms 2x per nacht, maar meerdere keren per nacht wakker, moeilijk inslapen was vooral regel ipv uitzondering. Accepteren was ons motto. Tot we toen hij 3,5 was een diffuser met essentiële oliën in huis haalden..Eerste dag, hopla diffuser aan met een relax blend en ineens viel hij halverwege de middag in slaap, had hij al 8 weken niet meer gedaan. Toeval dachten wij, weigerde te geloven dat een olie dit kon bereiken.Maar langzaam gingen de nachten beter als we de diffuser aan gehad hadden. Advies gevraagd over oliën die we voor hem konden inzetten en naast oliën die lavendel bevatten ook oliën gekocht die hem helpen 'aarden'. Inmiddels gebruikten we een roller en een spray gemaakt van de essentiële oliën en slaapt hij zoveel beter. Toen ik hem vroeg wat hij van zijn roller en spray vond:'mama, ik ga er zo fijn van slapen, want mijn hoofd wordt dan zo rustig.' ❤Dus ja.. zelf ben ik inmiddels overtuigd dat dit voor ons ventje helpt!Jurre krijgt een roller met peace and calming ll, vertiver en lavendel onder zijn voet, op zijn polsen en in zijn nek bij zijn hersenstam. En de spray die hij krijgt is met frankincense, lavendel en vertiver. Inmiddels heeft hij ook een diffuser op zijn kamer en daar gaat net in wat hij nodig heeft. Hij heeft zijn spray en roller inmiddels echt niet meer dagelijks nodig, maar pakt ernaar wanneer hij die behoefte heeft.Ik was altijd van mening dat essentiële oliën onzin waren, inmiddels kan ik niet meer zonder. Mocht je eens willen ervaren of het is voor jullie kan betekenen? Je mag altijd gratis een diffuser lenen om het te ervaren! 😘

Lees meer »