Verzendtijd kaarten en kalenders 2-3 werkdagen

De week van de hoogbegaafdheid deel 1

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 13:44

De week van de hoogbegaafdheid deel 1

Ik neem je deze week mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid, om dat goed te kunnen doen starten we even bij het begin, naja, het punt waarop we achteraf zeggen dat er toen een balletje is gaan rollen..

Jurre was bijna 2 en een slechte slaper... maar dan ook echt mega slecht... iedere keer een strijd van een uur waarna hij 1,5 uur sliep om vervolgens weer een strijd te hebben. Uiteindelijk de moeilijke beslissing genomen om hem op te laten nemen, maar het voelde als iets waarbij wij ons moesten bewijzen dat het niet aan ons lag.

Lang verhaal kort, het lag niet aan ons handelen, dus konden we door maar een psycholoog om te kijken of er geen slaaptrauma was. Maar oja, ze vonden hem toch wel een opvallend ongeleid projectiel dat als net 2 jarige kon benoemen dat hij witte melk uit een blauwe beker dronk.

Wij dus hop naar de psycholoog! Daar heeft jurre een speelafspraak gehad en wij een heel gesprek. Conclusie was geen slaaptrauma, maar wel een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong. Het advies was om hem flink te stimuleren in dat wat hij leuk vond en waarin hij wilde leren. Op deze manier zou zijn hersenkwab moe worden wat nodig was om goed in te kunnen slapen. Fysiek daagde hij zichzelf al voldoende uit, want het was absoluut geen stil zitter.

Dit en de combinatie van melatonine die ingezet werd vanuit de kinderarts, zorgde dat we weer een beetje gingen slapen. Heerlijk! Daarnaast vooral de hoop dat dit voorsprong zou afzwakken 😅


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.