Verzendtijd kaarten en kalenders 2-3 werkdagen

De week van de hoogbegaafdheid deel 2

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 13:47

De week van de hoogbegaafdheid deel 2

Ik neem je deze week mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid. Van de slaapobservatie en de psycholoog, door naar het consultatiebureau!

Toen jurre ruim 3 was hebben we daar aan de bel getrokken. We merkten aan alles dat hij toe was aan school, maar vooral gedragsmatig liepen we vast! Jurre was niet goed te corrigeren, straffen had geen invloed, belonen werkte maar heel kort, we boden hem een duidelijke structuur, maar we zaten met onze handen in het haar!

En laten wij geluk hebben met echt fantastisch mensen op het consultatiebureau! Vanuit hen is er iemand zowel thuis als op de opvang gaan observeren. Jurre was inmiddels 3,5 en heeft zichzelf op die moment laten zien zoals hij is. Lego bouwen voor 5+ check, bewust bezig zijn met hoe laat het is check, grenzen opzoeken om eroverheen te gaan check...

In het nagesprek viel het woord hoogbegaafdheid. Neeee.. dat kan toch niet... ons kind?? Adhd had ik wel geloofd, autisme ook, maar hoogbegaafd? Neeee! Kind had gewoon een ontwikkelingsvoorsprong, dat trok nog wel bij!

Advies was wel om met school in gesprek te gaan, zodat ze wisten wat voor jongetje er op school kwam en dat er al wat voorwerk lag en om gelijk duidelijke afspraken te maken. De verwachting was dat wanneer jurre geen goede eerste start zou hebben, ze ook geen goede band met hem konden opbouwen.

Maar toen kwam corona! Lekker coconnen in onze eigen bubbel, hem zijn gang laten gaan. Hij had inmiddels door hoe de playstation werkte, dus was volop lego city aan het spelen tot hij hem uit speelde en de lockdown voorbij was. Terug naar het normale leven..


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.