Verzendtijd kaarten en kalenders 2-3 werkdagen

De week van de hoogbegaafdheid deel 4

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 13:49

De week van de hoogbegaafdheid deel 4

Ik neem jullie mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid, inmiddels werd Jurre 4 en mocht hij naar school!

Jurre maakte een goede start op school. We wilden hem niet direct in een uitzondering zetten, want het viel vast allemaal wel mee.. beetje uitdagen en dat ventje zal wel op zijn pootjes terecht komen..

Tja, viel dat toch even tegen toen we in week 6 van het schooljaar al merkten dat zijn gedrag er echt niet leuk op werd. Hij wilde leren op school en werken, niet spelen! Thuis was hij boos en opstandig.

Aangezien ik weet dat de weg naar hulp lang kan duren, hadden we vooraf al besloten dat we op tijd dit in gang zouden zetten. En dat is de beste tip die ik iedereen kan geven! Als je nog maar het gevoel hebt dat je kind vast gaat lopen, trek aan de bel! Wij hebben een hulpvraag neer gelegd via het consultatiebureau, dat was fijn, zij hadden immers zelf al geopperd dat 'dit' het kon zijn. Toen zij de verwijzing hadden gemaakt, konden we zelf op zoek naar iemand die ons kon begeleiden.

Een lastige zoektocht, want waar zoek je als niet precies duidelijk is wat er aan de hand is en je moet zoeken op een voor jouw onbekend terrein. Via diverse wegen kreeg ik de naam Paula Schenk door van @talententuin_hb . Toen ze zelf ook op mijn oproepje reageerde, hebben we eerst eens aan de telefoon gekletst en hebben we ons verhaal kunnen doen. Wat voelde dit fijn om te spreken met iemand die ons gelijk leek te begrijpen. We hebben alles in gang gezet om haar voor Jurre zijn begeleiding te krijgen. Na een aantal momenten was het voor haar ook wel duidelijk dat Jurre veel hoogbegaafdheid puntjes liet zien. En het fijne was, ze kwam ook op school om daar mee te kijken en ze sloot aan bij het overleg dat we zouden hebben op school. Ze ziet Jurre regelmatig op school en bespreekt dan hoe het gaat, doen een spelletje om hem meer inzichten te geven of lezen een verhaal waarin hij zich zou kunnen herkennen.

Jurre vindt het fijn om met haar te werken en wij vinden het fijn om iemand te hebben waarop we terug kunnen vallen en waarmee we kunnen overleggen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.