Verzendtijd kaarten en kalenders 2-3 werkdagen

De week van de hoogbegaafdheid deel 6

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 13:50

De week van de hoogbegaafdheid deel 6

Ik neem je deze week mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid op naar het onderzoek!

We hadden ervoor gekozen om het onderzoek op school af te laten nemen, maar ik twijfel of dit een goede keus geweest is, eigenlijk twijfel ik überhaupt of onderzoeken een goede keus is geweest. Jurre was 4 jaar en 10 maanden toen we hem lieten onderzoeken, dus eigenlijk gewoon nog heel jong.

Hij was tijdens het onderzoek vooral bezig met wat de rest van de klas aan het doen was, vond het lastig om zich te concentreren en liet weinig doorzettingsvermogen zien wanneer iets niet lukt.

De uitslag van een gemiddelde intelligentie en vermoedens van autisme werden dan ook gelukkig door niemand herkend. Nee, dit was geen reëel beeld van hoe iedereen jurre kende. Gelukkig maar, want het advies om hem te laten kleuteren zagen wij niet zitten.

Sinds jurre naar groep 2 gezet was, zagen wij een totaal ander ventje! Wat een plezier en wat genoot hij! En wat was hij blij dat hij met zijn vriendjes naar groep 3 mocht! Dus mijn advies is zeker niet om op vroege leeftijd te testen!

Wat heb ik aan mezelf getwijfeld, dit kon toch geen gemiddelde intelligentie zijn? En dan ben ik weer blij dat we inmiddels een vangnet om ons heen hebben die bevestigen wat wij zien. Maar die ook inzien dat Jurre heel veel onrust ervaart. Dus naast de begeleiding hebben we besloten ook te starten met sensorische integratie therapie om hem hierin te ondersteunen.

Dus ja, officieel geen hoogbegaafdheid vastgesteld bij jurre, en toch sta ik in deze week ons verhaal te doen. Omdat het verhaal hier thuis hoort. Of het er nou ooit uit komt bij een intelligentie test of niet, helaas is dat ook een stukje hoogbegaafdheid!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.