Verzendtijd kaarten en kalenders 2-3 werkdagen

De week van de hoogbegaafdheid deel 7

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 13:51

De week van de hoogbegaafdheid deel 7

Ik neem je deze week mee in ons traject rondom hoogbegaafdheid, op naar de fysiotherapeut voor sensorische integratie therapie. Ook hier treffen we weer een kanjer, de fysiotherapeut @kvschilt van @fysiofaster die jurre al eerder had behandeld en die mirthe ook heeft behandeld, heeft zelf 2 hb puber kinderen en dus ervaringsdeskundige op en top!

Uit de vragenlijsten blijkt gelijk dat jurre behoorlijke problemen heeft op dit gebied. Waar er kinderen zijn die gemakkelijk overprikkeld zijn, bestaan er ook kinderen die juist heel veel prikkels nodig hebben om zichzelf oke te voelen, Jurre dus!

Om je een klein inkijkje te geven... gamen terwijl hij op zijn hoofd staat? Niet stil zitten tijdens het eten? Alle kant op schieten als je ergens heen gaat en achteraf alles kunnen benoemen wat hij had gezien?

Door kitty krijgen wij inzicht in hoe we hem het beste opdrachten aan kunnen bieden en inmiddels maakt zij ook de koppeling naar school. Zorgen voor een goede afwisseling van fysieke en mentale inspanning. Inmiddels wordt op veel scholen al veel bewegend leren ingezet, maar wordt soms vergeten dat er kinderen zijn die even moeten landen na zo'n oefening voordat ze mentaal weer het beste kunnen laten zien.

Jurre vindt het onwijs leuk om naar Kitty te gaan. Vanmorgen zei hij nog dat hij iedere dag wel zou willen. Hij geniet volop van de afwisseling die hij aan geboden krijgt. Vanmorgen hebben ze eerst aan de fijne motoriek gewerkt en daarna een parcour met springen, klimmen en toch nog wat schrijv
en.

Buiten de therapie die jurre op deze manier krijgt, is het voor mij fijn om te sparren met kitty over hoe het gaat, hoe we dingen aan kunnen pakken en waar zij al tegenaan gelopen zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.